עבודה במוזיקה

לעבוד במוזיקה - האם זה כדאי?

מאמר אורח

דווקא בימים בהם חוסר הוודאות גדול, ורבים נאלצים או בוחרים לעזוב את עבודתם ולחפש מקור פרנסה חדש – זהו זמן מעולה לדבר על האפשרויות הקיימות בעולם התעסוקה העתידי. נגינה היא תחום וותיק אשר מתחדש כל הזמן, ובאופן לא מפתיע – תחום שגם כיף לעסוק בו. מעבר לכך, זהו תחום שעשוי לאפשר פרנסה ועבודה ממשית. 

איך נגינה יכולה להוות מקצוע רלוונטי ומכניס?

מקצועות העתיד מהווים כיום חלק נכבד מעולם התעסוקה אשר הפך להיות דינאמי; תחומים אשר בעבר נחשבו כתחביבים בלבד, או כעיסוק חלקי מאוד – הולכים ותופסים את קדמת הבמה, תרתי משמע. נגינה, ובפרט נגינה בגיטרה, הופכת לתחביב יותר פופולרי ומעבר לכך – לעיסוק אשר אפילו מהווה הכנסה. נשמע מפתיע? הנה ההסבר.

אילו מקצועות הופכים ליותר ויותר רלוונטיים ורווחיים כיום?

בעבר, שורה ארוכה של עיסוקים היוותה פעילות לשעות הפנאי, ובמקרה הטוב – אנשים מסוימים הצליחו להרוויח מכך לעתים. מדובר בעיסוקים אשר היו קשורים בעיקר לעולם המדיה, דוגמת:

  • יוצרי סרטוני וידאו לרשתות חברתיות ואתרים דוגמת YouTube
  • נגנים חובבים אשר העלו את יצירותיהם והחומר המוזיקלי שלהם לרשת
  • יוצרי תוכן למדיה מסוגים שונים – בלוגרים, מנהלי קהילות אונליין ועוד

כדאי לזכור כי בכל אחד ואחד מהמקצועות הללו, יש פוטנציאל רב לאנשים אשר מנגנים על כלי נגינה שונים, מורים לנגינה ובכלל – כל מי שעוסק בתחום המוזיקה. לדוגמא – אם בעבר להקה מתחילה הייתה נאלצת להקליט חומרים, לחפש אחר סוכן מוזיקלי שישמע אותם ולקוות שיאהב את מה שהוא שומע – כיום ניתן לפתוח בקלות חשבון ברשת חברתית או באתרים ייעודיים, להעלות לשם חומרים מוזיקליים ולשלוח בקלות את הקישור למפיקים וסוכנים. זוהי רק דוגמה אחת מרבות אשר ממחישה את המשמעות של נגינה בעולם התעסוקה הנוכחי והעתידי כאחד, וכמה התחום עשוי להיות רלוונטי ומכניס. 

איך אדע אם התחום מתאים לי?

עולם המוזיקה, ותחום הנגינה בפרט, דורשים השקעה ותרגול רבים. אנשים רבים התחילו בעבר ללמוד נגינה על כלי מסוים ונטשו זאת לאחר זמן קצר – בין אם מחוסר התאמה, חוסר זמן או חוסר מוטיבציה. ובכל זאת, רבים האנשים אשר יאמרו שאחד החלומות שלהם הוא ללמוד לנגן בגיטרה, למשל…

אם אתם שוקלים להתחיל ללמוד לנגן בגיטרה, ורוצים לדעת האם זה יוכל להוות עבורכם מקור הכנסה בעתיד – כדאי לכם לשאול את עצמכם כמה מהשאלות הבאות: 

  1. כמה זמן יש לי לטובת העניין? זו אולי שאלה מובנת מאליה, ובכל זאת היא דורשת חשיבה מעמיקה.
  2. כמה "מרווח נשימה" יש לי מבחינה כלכלית? אדם אשר חייב לעבוד 50 שעות בשבוע לצורך פרנסה, אינו דומה לאדם אשר עובד פחות מכך ויש לו הרבה יותר זמן להקדיש ללימוד. כדאי לחשוב על העלות מול התועלת. 
  3. האם אני באמת נהנה מזה? בסופו של דבר, אנו רוצים לדעת שהעיסוקים בחיינו מיטיבים אתנו וגורמים לנו להנאה; אחרת, זה לא באמת שווה וכנראה שגם לא ממש נצליח להתמיד בכך. 

כתיבת תגובה